Johan Hellström - Gustav Lindquist - Philip Mattsson - Pontus Andersson - Sebastian Lindahl

Avbytare: Fredrik Odell, Joel Jakobsson, Carl Odell, Mathias Herrström och Johannes Jönsson.

André Andersson ut - Joel Jakobsson in 80 min
Philip Mattsson ut - Pontus Andersson in 80 min
Oliver Oliveros ut - Carl Odell in 90 min

MATCHKOMMENTARER
ÖT Smygehuk säkrade division 4 spel i och med 1-1 mot Oxie. Därmed försvann också kvalchansen för Oxie som var piskade att vinna. Martin Silvhed var avstängd och Sebastian Kristensson fick kasta in handduken med en sargad fot. Matchen inleddes med ett visst bollinnehav för ÖT Smygehuk men inga klara målchanser skapades. I den 29:e minuten blir Pontus Andersson nersparkad till höger utanför Oxies straffområde. Pontus stegar själv fram och slår frisparken över muren men bollen far precis utanför närmsta krysset. Det var fin fotboll från båda lagen under första halvlek och det märktes att mycket stod på spel men några klara målchanser skapades inte från något av lagen. I den 54:e minuten spelar Sebastian Lindahl upp bollen till Pontus Andersson som driver upp och när han närmar sig straffområdeslinjen drar han iväg ett skott som målvakten kan rädda. I den 55:e minuten vinner Gustav Lindquist boll på mitten och spelar vidare till Sebastian Lindahl. Sebastian släpper bollen på djupet mot Pontus Andersson som i kamp med två försvarare lyckas komma fri med den utrusande målvakten och Pontus är hur kall som helst och placerar in 1-0 och vilt jubel i hemmalägret. Detta var Pontus 4:e seriemål i år. I den 57:e minuten slarvar ÖT Smygehuk en bit in på Oxies planhalva och Oxie kontrar blixtsnabbt och kommer två mot André Andersson där man till sist lobbar bollen över den utrusande Izzettin Adigüzel till 1-1. Ett tumgt mål så kort efter vårt ledningsmål. I den 59:e minuten spelas bollen upp bakom Oxies backlinje där Oliver Oliveros är på språng men Oliver blir nerdragen och ett solklart rött kort på försvararen borde kommit till sin rätta men domaren friar märkligt nog. I den 67:e minuten sticker André Andersson in bollen bakom Oxies backlinje där Oliver Oliveros rusat in och Olivers skott går tätt utanför bortre stolpen. I den 70:e minuten bryter Oliver Oliveros igenom Oxies försvar och Olivers skott räddas precis av målvakten ut till hörna. I den 75:e minuten rinner Oxie igenom till vänster och Izzettin Adigüzel gör en fin parad på friläget. I den 76:e minuten slår Gustav Lindquist en inläggsfrispark som Adam Norén når högst på men Adams nick går utanför. Båda lagen forcerade framåt under slutkvarten och båda ville vinna men matchen slutade rättvist oavgjort 1-1. ÖT Smygehuk säkrade därmed sin divsion 4 status även nästa år och ligger kvar på 5:e platsen. I nästa match väntar Sjöbo IF på lördagen den 5:e oktober klockan 13:00 på Sjöbo IP.